Att läsa Christian Egefurs porträtt av Jens Lekman och där få veta att Lekmans tidiga album nu är aktuella på nytt – det gjorde mig så pass sugen på en nostalgitripp att jag mäktade med att rota fram originalen ur ett gammalt musikbibliotek.

Från artikeln:

– Skivorna togs ju ner. Så då har jag haft massa tankar kring vad jag ska göra med det. Först tänkte jag att det var något fint i att de fick försvinna in i mörkret, och kanske bäras vidare på samma sätt som musik bars vidare på den tiden de gjordes. Det vill säga via CD-R-mixar, mp 3:or och blandband, berättar Jens Lekman i sin lilla studio i Sockerbruket, Göteborg.

Och:

– Men jag vill inte att de nya skivorna ska ersätta de gamla. Jag vill att folk ska veta att det finns original och att man kan hitta dem om man anstränger sig lite.

Eftermiddagens VAB har således ackompanjerats av både Oh You’re So Silent Jens och Night falls over Kortedala.

Fredagsnostalgi deluxe.